Historien om kjolen

Publiceret: 1. juni 2017

Tilbage i 2014 holdt byens bedste kjole butik ophørsudsalg. Lidt tilfældigt og direkte i fra mit maleværksted, nærmest i mit arbejdstøj kom jeg der ind.

Jeg kom til at prøve den smukkeste lange kjole. "Den passer lige til dig",  sagde ekspedienten, og ja jeg skulle have hjælp til at få den på, en kompliceret sag, med stropper i alle retninger.  Så stod jeg der og kunne ikke beslutte mig, smuk var den og "en Jean Paul Gaultier", siger damen. "Det er billigt, det er 70 %, det tilbud får du aldrig igen.”

Nå, billigt og billigt og hvornår skal jeg have den på, tænkte jeg? Ingen fest invitationer i nærmeste fremtid. Jeg kunne ikke beslutte mig, trak mine gamle cowboybukser på og gik igen.

Kjolen blev ved med at komme op i mine tanker, så jeg tog ind til byen igen et par uger senere. Døren var lukket, det var en af de sidste dage inden slut dato jeg havde været der inde sidste gang. Så blev jeg for alvor ked af, at min kjole var smuttet i fra mig. Det kunne ikke være rigtigt, for nu ville jeg jo rigtigt gerne have den!

Jeg ringede til indehaveren, med håb om at hun var brændt inde med den specielle kjole. Nej, den var solgt, fortalte hun. Vi talte om, hvor jeg evt. kunne finde en tilsvarende, om det var muligt. ”Det er kun lavet få af den, og også indkøbt få" siger den tidligere indehaver. Det var evt. en butik i Aarhus, ok så jeg kørte til Aarhus. De svarede optimistisk ja i butik Sofie, de mente de havde en kjole til beskrivelsen. Yes! - tænkte jeg, for de har virkelig mange kjoler. De havde den også - den samme model, bare forkerte farver, en størrelse for stor og til fuld pris. Nå, så det var ikke en succes...

Jeg fortsatte jagten på kjolen, ringede til damebutikker/design i København, Oslo og søgte på nettet. Lagde et opslag på facebook og blev ved med at tale om den fantastiske kjole.

Der kom bare ingen respons. Så fik jeg en ny god ide. Jeg kender nemlig en sydame fra Vietnam, og hun kan sy hvad som helst. På nær denne kjole, det var umuligt at kopiere den, sagde sydamen. Hun ville så alligevel tage foto med til Vietnam i sommerferien, og se om hun kunne finde nogen, som kunne klare opgaven der ude.

Jeg ventede spændt i to måneder inden hun kom hjem til Danmark, og fortalte at desværre, det var en umulig opgave.

Nå -  jeg var ved at indse, at kjolen var uopnåelig, og tænkte: Hvad kan jeg nu lære af det?

Foto blev ved med at ligge på skrivebordet på min computer, og det ligger stadigvæk der :-)

Så for et år siden, i 2016, blev jeg introduceret til tango, og begyndte at komme i Aalborg Tango forening.

En af de første gange jeg var til drop in, blev jeg præsenteret for Susanne, som også er underviser i tango. Vi fandt straks tonen, og begyndte at tale sammen. Hurtigt kom snakken ind på kjoler, og hvor man kan købe kjoler. Vi var enige om, at vi savnede vores flotte kjole butik i Aalborg. Jeg kom til at nævne ophørsudsalget og den fantastisk lange kjole, jeg ikke fik købt.

”Hvordan så den ud", siger Susanne, og hun fik en detaljeret beskrivelse. "Den har jeg købt", siger hun så.

Jeg tænkte, ”det er løgn, hvor er du heldig og mon tro om jeg må ha' lov til at prøve den igen?”

Susanne siger straks: "Jeg har aldrig brugt den, har du lyst til at købe den?"

Jeg troede ikke mine egne ører, JA JA, jeg vil gerne prøve den, og jeg vil helt sikkert købe den også.

Sådan gik det til, at jeg fik min kjole, efter flere års venten. Susanne skaffede mig også en tango danse partner, og han kom med kjolen ned i mit værksted for at aflevere den til mig.

Jeg var så lykkelig, tænk to så gode gaver på en dag.

Kjolen er min bedste ejendel, den er symbolet på så meget for mig.

BARE MAN ØNSKER TING STÆRKT NOK, SÅ LYKKES DET (TIL SIDST)

DET SOM ER MENT TIL AT SKE, SKER

ALDRIG GIVE OP

ALDRIG MISTE MODET

SELV OM DET VIRKER HÅBLØST, KAN DER VÆRE EN LØSNING

OG JEG MÅ ERKÆNDE TANKEN OM AT JEG SKAL HANDLE NÅR TID ER, PRØVE AT IKKE UDSKYDE TINGENE

 FØLES DET RIGTIGT SÅ, JA HAR VI MOD TIL AT GÅ MED DEN SPECIELLE KJOLE, SO GO FOR IT!!

VELKOMMEN TIL MIN BLOG,
Jeg vil dele små og store tanker om livet, kunsten og det som nu opstår på min vej,

 Velkommen!

© Copyright 2018. Alle rettigheder forbeholdes.

GRETHE MARIANN MAURSETH
Billedkunstner

grethe@maurseth.dk
+45 22 95 22 27