Indvielese af hytta på Åsen (Påsken 2017)

Publiceret: 14. juni 2017

(8. april -16. april)

”Påsken faldt sent det året”, det er en tale måde jeg er opvokset med. Nok fordi vejret altid betyder noget på fjeldet.

Det gjorde det også i år, det var meget lidt sne, og vintern har været generelt snefattig. Det blev også min redning, efter som jeg har tilmeldt mig et skiløb Hallingsprætten, på ca 40 km.

 Løbet var indledning til mit første ophold på Hytta på Åsen, fordi start er fra Kikut, og skisporet går lige forbi hytten, videre mod Sangenuten og ned i Ål.

Dette blev så reduceret til 23 km. Og jeg deltog og gennemførte, men var træt i kroppen. Så tak til vejrguderne fra mig.

Og vejret var dejligt hele påsken, det var lidt sne, forholdsvis mildt og sol/ledt skyen vejr hele perioden.

Min beslutning var at jeg skulle op og indvie hytta på åsen, ALENE og det brugte jeg noget tid på at tænke over om jeg nu kunne finde ud af være der, ALENE både praktisk og mentalt.

Det skal siges at jeg i ugen op til var oppe med rørlægger og gas mand, som hjalp mig med at få vand og gas i gang. Tak til de hjælpsomme håndværkere :-)

Søndag 9. var så dagen jeg tog op, med en masse ting i bilen. Det var mildt og sol, så jeg brugte tid på at gå frem og tilbage med de nødvendigste ting den første dag. Det tændes op i ovnen, lægges senge linde på, og ellers ordner praktiske ting. Den første aften sidder jeg ALENE, fyldt med taknemmelighed, ro og glæde.

Tænker tilbage på bygge processen, min mor og far som har tænkt tanken først, om at jeg skulle ha dette sted.

2014- sommeren hvor vejen bygges, garvning af byggegrund, og hvordan hytten hurtigt kom op i løbet af efteråret. Under tag inden vinteren.

Påsken 2015 er alt bare kaos indvendig, men Jan snekker, har så meget styr på det hele, og vores samarbejde har bare været fantastisk godt.

2015 sommeren hvor der bores efter vand, virkelig en fed oplevelse. Og vi maler hele hytten udvendigt.

2016 køkken er det sidste som kommer ind, og hele hytten bejses indvendig. Min familie hjælper, og det går hurtigt. Men ferien brugs også til arbejde.

Der har været mange ind over elektriker, rørlægger og gas mand. Det har gået stærkt og alle har bare været ordentlig og til at stole på.

Ved også jeg selv har æren, jeg har styret det hele.

Det giver mig også denne følelse af  STYRKE – FRIHED –RO -GLÆDE

Kommer meget til mig på hytten de første dage. Jeg har travlt med at tømme bilen, og sætte ting på plads.

Jeg har en dag hvor jeg bliver udfordret, og det er mandag allerede. Min telefon er gået død, jeg knækker nøglen til boden i låsen, dvs. jeg har ikke tilgang til brænde. Det løses ved en lille tur til Geilo, som ikke er langt væk og jeg har bilen, så ingen problem.

ALENE er også en styrke, alle løsninger skal komme i fra en selv.

Tirsdag kommer min veninde forbi, og vil sove. Mai Britt har jeg kendt i mange, mange år. Alt er let sammen med Mai Britt, og det føles så dejligt at hun er min første gest i Hytta på Åsen. Hun har småmat og lefsekling med, tradisjonel fest mad I Hallingdal.

Resten af ugen er jeg så ALENE, går turer på ski, sidder lidt udenfor, og tuller rundt inde i hytten. Den er varm nu, på nær badeværelse, som jeg ikke har fundet ud af at varme op.

Skriver, danser, tager fotos af de skiftende farver på himmel,  laver mad til mig selv og hygger mig meget. Tænker en del over hvordan jeg skal arrangere mig med kursus og reatrat på hytta. Med maleri, turer i fjeldet, yoga og meditation. Jeg er faktisk så åben for nye tilgange for ophold på fjeldet.

Det står helt klart for mig at jeg gerne vil dele dette med andre også.

DET ER DET JEG NU ÅBNER OP FOR !

OG DE FØRSTE GÆSTER KOMMER I SEPTEMBER -17, GLÆDER MIG MEGET

© Copyright 2018. Alle rettigheder forbeholdes.

GRETHE MARIANN MAURSETH
Billedkunstner

grethe@maurseth.dk
+45 22 95 22 27