Åbne atelierdøre

29. - 30. august 2009

AALBORG

Pressemeddelelse 26. juni 2009

Nordjyske kunstnere åbner for besøgende

Der er masser af vitaminer i det kunstneriske vækstlag i Nordjylland. Det kan man glæde sig over, når Åbne Atelierdøre Aalborg 2009 har fernisering søndag den 23. august. Det foregår på kulturhuset Trekanten i Aalborg Øst, og i år er det med 37 nordjyske kunstnere på deltagerlisten. Nogle er nye, andre har fundet ny inspiration og friske motiver, men fælles for dem er, at de alle arbejder seriøst med kunst i alle dens udtryksformer.

”Åbne Atelierdøre” handler om at gå på eventyr. På den fælles udstilling på Trekanten præsenterer kunstnerne sig med få udvalgte værker, med den hensigt at give gæsterne indtryk og inspiration til at selv at tage ud og besøge værksteder og gallerier i den følgende weekend. Ude hos kunstnerne kan man selv følge med i hvordan de arbejder, få et indblik i deres inspirationskilder, og i sidste ende forme sin egen kunstneriske opdagelsesrejse.

Som altid er der nye og spændende kunstnere at stifte bekendtskab med. I år deltager brødrene Bent og Jørgen Knudsen, der fra samme adresse i Gravlev henholdsvis maler og brænder rakukeramik.

Ny er også billedkunstneren Grethe Mariann Maurseth der ikke bare maler, men også gør sig i foto og henter motivkredsen blandt andet fra Aalborg og omegn. Der er også to skulptører med for første gang. Lone Nielsen former bløde kvindekroppe i hårdt stentøj, og Erling Hundevad henter skulpturens form ud af de sten han arbejder med.

Til ferniseringen på Trekanten vil kulturrådmand Henrik Thomsen byde velkommen, og musikerne Kristian Kaaberbøl og Morten Christensen ledsager indtrykkene med stemningsfuld musik på guitar og saxofon.En flot udstillingsguide med alle kunstnerens profiler er trykt til lejligheden, og med den i hånden, får man det nødvendige overblik til at tage på værkstedsbesøg i det nordjyske. Som en ekstra bonus er der lodtrækning om gavekort til kunst. Når man ikke at komme med ferniseringen, kan udstillingen på Trekanten ses hele ugen igennem i åbningstiden.

I weekenden den 29. og 30. august åbner gallerier og atelierer rundt omkring i Nordjylland for de nysgerrige og opdagelseslystne. Der er besøgstid både lørdag og søndag mellem kl. 10 – 17. Udstillingen på Trekanten har åbent i samme tidsrum. På Trekantens torv vil der desuden være mulighed for at se flere kunstnere arbejde med både maleri og smykkefremstilling.

Åbne Atelierdøre er en landsdækkende begivenhed. I Aalborg har Trekanten stået for begivenheden siden 2001 med stadig større tilslutning. Sidste år var der således 1200 besøgende til udstillingen på Trekanten, og kunstnerne fik omkring 1000 gæster på besøg i værkstederne i løbet af bare en enkelt weekend. På den måde er Åbne Atelierdøre blevet et fint udstillingsvindue for de kunstneriske talenter i Nordjylland.

 Forrige  Næste 

© Copyright 2018. Alle rettigheder forbeholdes.

GRETHE MARIANN MAURSETH
Billedkunstner

grethe@maurseth.dk
+45 22 95 22 27