Toppen
Følg med

Værker

Klik på værkerne for at vise rigtige størrelses forhold  

Grafik

Klik på billederne for at vise rigtige størrelses forhold

Træsnit

"Træsnit er en kunstnerisk trykketeknik hvor mn kan skabe flere udgaver af et værk med samme motiv. Det opnås ved at skære motivet ind i en træplader der derefter sværtes med trykfarve og til sidst bliver trykt på papir. Teknikken er gammel og blev udviklet i Kina, hvorefter den bredte sig til Europa i 1200 tallet. Sidenhen har teknikken i perioder næsten været forsvundet, men er gang på gang kommet tilbage. Flere kunstnere har beskæftiget sig med denne teknik, her i blandt kan nævnes Albrecht Durer, Paul Gaugin, Edward Munch og de tyske ekspressionister, som Nolde, Kirchner, Kollwirtz og Schmidt-Rotluff".

Fotograveur
Grafisk teknik baseret på brug af egne fotos overført til en transparent, derefter behandlet i kemisk væske belyst oveført til metalplade, så trykket. En meget krævende teknisk teknik som jeg blev kurset til på Højbjerg grafisk værksted i Aarhus.  Der findes kun de eksemplarer jeg allerede har lavet, og kommer ikke flere af samme motiver. Signeret og med nr.


Cyanotypi
Cyanotypi eller blueprint er en gammel, fotografisk teknik. Lysfølsom emulsion påføres på papir eller andet underlag som tørrer i dæmpet lys. Herefter placerer man et negativ (evt. blomster/gærs/ting) på underlaget og belyser dette udendørs i solen eller med UV-lys. Metoden er let, hurtig, billig og holdbar, og kan kombineres med andre grafiske teknikker.

Disse værker er lavet på Kirsten Kjærs museum i Nordjylland (Danmark). Jeg har brugt både græs og blader, samt egne foto til fremstillingen af motiverne. Der findes kun et eksemplar af hver, og jeg laver ikke flere som er helt identiske. Motiverne med græs og blade er flygtige, der ble hentet noget i haven udenfor museet, det blev brugt og resultatet ses i værkerne.

Jeg har også lave nogle efter egne fotos, stadigvæk findes der kun et eksemplar, og laves ikke flere af samme.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram