Toppen
Følg med

Grethe Mariann Maurseth

Kunstner

Det kreative har altid optaget mig, men på forskellige niveauer op gennem tiden. Min far malede også, tidligt i min opvækst var maleriet en del af vores hjem.

Der skulle alligevel gå nogle år inden jeg for alvor havnede på den kunstneriske hylde. Mine tidligere arbejdserfaringer, uddannelse og  livserfaring, er meget vigtigt i det arbejde jeg nu laver.

Min inspiration kommer ofte af nære hændelser og den situation jeg befinder mig i. Det kan være de norske fjelde, nærmiljøet, mennesker og bygninger. Jeg kan bedst forholde mig til det naturalistiske. Det giver mig et godt udgangspunkt, at der er noget konkret at forholde sig til.

Jeg maler både med olie og akryl farver, og eksperimenterer med det mangefold af forskellige teknikker og udtryksformer der findes. Jeg bruger tit foto som oplæg, og kombinerer det med maleriet.

Farver og maling fylder en stor del af mit liv, og jeg søger hele tiden nye motiver, og ideer. Den kreative proces stopper ikke, så længe den får næring og får lov til at udvikle sig. Det kræver hårdt arbejde, leg, stædighed, og vilje. Belønningen er det færdige resultat, og glæden ved at skabe noget.

Jeg er sommeren 2006 færdiguddannet fra Aarhus kunstakademi, en 4-årig uddannelse på fagskolen for maleri. Mine lærere har været Jon Gislason, Søren Taaning, Karen Gabel Madsen og Max Parylewicz.

Samtlige akademiets lærere er professionelle kunstnere eller kunsthåndværkere, der hyppigt udstiller og i øvrigt bidrager til den kunstpolitiske debat.

MEDLEM AF:

Billedkunstnernes forbund i Danmark siden 2009
Prokk siden 2009
Kvindeligt Kunstneres samfund
Norske Billedkunstnere


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram