Toppen
Følg med

Kunstnernes Påskeudstilling

ÅRHUS KUNSTBYGNING

FERNISERING LØRDAG DEN 4. APRIL KL. 14.OO 2009

ANTAGET MED TRE MALERIER

"Kunsternes Påskeudstilling giver både etablerede og uetablerede kunstnere mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum.

Gennem censurkomiteens udvælgelse skabes der hvert år et nyt bud på, hvor kunsten bevæger sig hen i kraft af de optagne værkers indhold og udtryk samt de medier, de benytter sig af. Den censurerede udstilling står på samme tid for tradition og fornyelse.

Censurkomitéen sammensætter udstillingen ud fra dens fælles kvalitetskriterier og forståelse af nutidskunsten. Der arbejdes med enhedscensur og den samlede censurkomité tager stilling til samtlige indsendte værker. Der findes derfor ikke nogen kategorier under censureringen."

KP09

Det er 63. gang, at man kan se den årlige censurerede påskeudstilling. Her får både etablerede kunstnere og nye talenter mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum. En censurkomité har udvalgt 161 værker blandt de mere end 1800 indsendte. De optagne værker spænder bredt over medier som video, maleri, installation, foto og skulptur og sammensættes af censurkomitéen i en alsidig og vibrerende udstilling, der byder på saft og kraft fra de bedste i feltet. Resultatet er et unikt indblik i de strømninger og tendenser, der kommer til udtryk på både den professionelle og den uetablerede kunstscene her og nu.

384 kunstnere har indsendt i alt 1836 værker. 161 værker er udvalgt og 78 kunstnere repræsenteret. Heraf er de 55 debutanter.

Censurkomitéen i 2009 bestod af: Birgit Johnsen, Astrid Lomholt, Tone Olaf Nielsen, Torben Ribe og Svend-Allan Sørensen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram