Toppen
Følg med

Udstillingen Proces i SAK kunstbygning i Svendborg, til 20.11

Unstillingen "PROCES"

 

En mixed-media gruppeudstilling med kunstnere hvor værkerne spænder bredt inden for maleri, grafik, tekstil, foto, mixmedia og installation. Udstillingen lægger vægt på at vise den kunstneriske proces, der tager afsæt i brugen af et “instant kamera”* som det inspirative afsæt til det endelige værk.

* Et af tidens mest populære kameraer er polaroid-kameraet. Polaroid-kameraet er også kendt under navnet instant-kamera, og det er netop, hvad kameraet giver – billeder med det samme. Med et instant-kamera tager du et billede, hvorefter det printes ud med det samme. Dog ser du ikke fotografiet med det samme.

MIT BIDRAG TIL UDSTILLINGEN, ER MALERIER HVOR JEG HAR BRUGT INSTANT KAMERA TIL AT FOTOGRAFERE SKYGGER I BYBILLEDET

Skygger og de regler vi indordner os under
Denne serie værker er en undersøgelse af menneskets skygger og de regler og optegninger, som vi og samfundet har ”tegnet op”.
At rumme og integrere skyggerne frigiver livsenergi. Når vi rummer vores skjulte egenskaber og integrerer dem i os selv igen, får vi vores tabte livsenergi tilbage. Når vi igen lærer at bruge hele farvepaletten og naturligt bevæge os ud og ind af forskellige egenskaber, når de giver mening for os, så har vi flere muligheder for at leve og udtrykke os.
Det er vigtigt at acceptere at vi indeholder alt, ALLE følelser og egenskaber, både de gode og dårlige. Der er underbevidste og bevidste skygger. Når vi ikke hele tiden skal være ”den pæne pige” for eksempel, så kan vi være alt det andet også. Vilde, kreative, vrede, melankolske og handlekraftige – når det passer ind i vores liv. Det kan gøre det nemmere for os at nå vores drømme, både fordi vi tør tage de lyse skygger til os, men også fordi vi tør være alt det, som vi har lært at skamme os over.
At dykke ned i egen skygge kræver vilje til at se, og ikke mindst acceptere hele dig. Dette kan give både undring, skam og frustration.
ACCEPTEN af at dette er hele dig vil være gavnligt, befriende og give dig en større åbning til også at leve dit fulde potentiale
Et barn har evnen til at vise, hvem de er. Vrede, sorg, glæde, begejstring kan de naturligt vise af sig selv.
Mørke skygger giver gerne skam og giver dårligt selvværd. Det kan være noget du har lært i bardomen, og samfundets normer, hvad der forventes af dig.
"En skygge er et område som er mindre belyst end omgivelserne på grund af at et lysbrydende objekt er placeret i mellem området og en lyskilde."
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram